Zatočené plnené sladké tyčinky

Loading...
(0 / 5)

Na pečení a varení je najlepšie to, že fantázii sa medze nekladú a občas z našich experimentov v kuchyni môžu vzniknúť naozaj originálne recepty. Príkladom toho sú aj tieto trubičky, ktoré ste ešte určite pripravovať neskúšali. Nebudete potrebovať vajíčka, droždie ani prášok do pečiva. Tešia sa veľkej obľube, pripravené sú pomerne rýchlo a jednoducho, takže neváhajte a skúšajte.

Budeme potrebovať:

80 gramov masla

100 gramov kyslej smotany

170 gramov polohrubej múky

100 gramov vlašských orechov

150 gramov cukru

štipka soli

Postup:

Dnes si najskôr pripravíme plnku. Roztopíme si na horúcej panvici maslo a pridáme orechy a cukor. Takéto orechy, ktoré sú chrumkavé a karamelizované si necháme vychladnúť. Ak chcete, pokojne ako plnku použite aj niečo iné. Skvelé sú džemy, lekváre, nutela alebo aj puding či mak.

Cesto pripravíme tak, že si roztopíme maslo, pridáme kyslú smotanu a soľ a dobre premiešame. Potom pridávame múku a cesto zamiesime. Zakryjeme ho uterákom a necháme 10 minút postáť. Následne cesto vyvaľkáme natenko a rozdelíme na rovnaké kúsky. Každý kúsok (ideálne obdĺžnikového tvaru) potrieme plnkou a zakrútime.

View this post on Instagram

Всем привет 🤗! У нас уже ночь, но у меня лично готов для вас рецепт вот такого печенья, и я поделюсь им прямо сейчас! Ореховые трубочки, а точнее печенье "Бармак" 😋. Много орехов, мало теста! Рецепт взяла у @venera_os. Печенье вкусное, готовится просто! Рецепт в комментариях 👇#печенье#домашнеепеченье#бармак#печеньебармак#ореховыетрубочки#рецептпеченья#изгрецкихорехов#вкусно#вкусноеменю#праздничноеменю#праздничныйстол#выпечка#кчаю#венера_спасибо#кчаю_натали_рекомендует

A post shared by Наталья Лукьянчук (@natalya_lukyanchuk) on

Na plech si dáme papier na pečenie a trubičky naukladáme vedľa seba. Pečieme na 160 stupňoch asi 25 minút. Na záver trubičky posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať. Pripraviť ich môžete aj nasucho a potom ich namáčať napríklad do roztopenej čokolády. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x