Zapekané cestoviny

Loading...
(3 / 5)

Vďaka tomuto receptu môžete priniesť trochu chuti Grécka aj k vám domov. Stačí vybrať zapekaciu misu, zmiešať zopár surovín a nevídaná lahôdka je na svete. Chutná a na povrchu jemne chrumkavá dobrota v sebe ukrýva šťavnaté mäso a to je veru kombinácia, ktorej sa len ťažko odoláva. Skúste si tieto grécke zapekané cestoviny pripraviť podľa nasledujúceho receptu a pošteklite rodine chuťové poháriky skvelým obedom, či výdatnou večerou.

Nepotrebujete žiadne špeciálne ingredience na to, aby ste si doma mohli pripraviť výnimočne chutné jedlo, ktoré pochádza priamo z Grécka. Recept, ktorý si obľúbite najmä vďaka jeho jednoduchosti sa stane tromfom vášho domáceho receptára. Garantujeme vám, že tieto zapekané cestoviny si zamilujete už po prvom súste.

Budeme potrebovať:

400 g špagiet

400 g mletého bravčového mäsa

1 stredne veľká červená cibuľa

2 polievkové lyžice hladkej múky

300 ml mlieka

3 vajcia

100 gramov tvrdého syra

soľ (podľa chuti)

čierne korenie (podľa chuti)

mletá červená paprika (podľa chuti)

2 polievkové lyžice slnečnicového oleja

20 g strúhanky

majorán (podľa chuti)

Postup:

Začneme prípravou cestovín. Špagety si uvaríme podľa návodu v slanej vode, po uvarení ich scedíme.

Na panvici si rozohrejeme olej a cibuľu, ktorú sme si nakrájali nadrobno si osmažíme. Keď cibuľa chytá zlatistý nádych, primiešame k nej mleté mäso a pridáme soľ, čierne korenie a mletú papriku. Prikryjeme pokrievkou a dusíme, pokiaľ nie je mäso hotové.

Zatiaľ si pripravíme „zálievku“. V mlieku dobre rozmiešame vajcia a pridáme 2 lyžice múky. Dôkladne premiešame, aby sa nám nevytvorili hrudky. Pridáme trochu čierneho korenia a soli.

Pripravíme si misu, v ktorej budeme cestoviny vrstviť a následne zapekať. Na dno vysypeme strúhanku a následne pridáme polovicu špagiet. Potom nasleduje vrstva mäsa, ktorú prikryjeme zvyšnými špagetami.

Následne všetko zalejeme zmesou z vajec, mlieka a múky. Na vrch dáme strúhaný syr.

nosalty.hu

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov, pokiaľ sa syr roztopí a získa zlatistú farbu. Následne cestoviny z rúry vyberieme a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Jana L), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

x