Zapekaná kuracia misa

Loading...
(4 / 5)

Ak ešte stále neviete, čo idete zajtra variť, máme pre vás skvelý tip. Tento recept by sa pokojne mohol nazvať aj „čo chladnička dala“. Preto sa nemusíte riadiť priamo potrebným zoznamom surovín. Stačí vám mäso, obľúbená zelenina a z rúry vytiahnete geniálny obed alebo večeru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Szederinda Étterem (@szederindaetterem) on

Na kuraciu misu budeme potrebovať:

  • 4 kusy kuracích pŕs
  • 2 papriky
  • 8 plátkov slaniny
  • 3 paradajky
  • jarná cibuľka
  • 200 gramov strúhaného syra
  • 2 PL horčice
  • soľ a čierne mleté korenie
  • trošku oleja
  • 2 kyslé smotany
  • korenie na kura

Postup:

  • Kuracie prsia si očistíme a poprekrajujeme na polovice. Ochutíme ich korením na kura. Ak je potrebné, pridáme aj soľ a čierne mleté korenie. Ak chcete, pokojne môžete zvoliť aj provensálsku zmes, ktorá dodá mäsu trošku korenistú a bylinkovú chuť.
  • Sklenenú misu si vymastíme troškou oleja a kuracie prsia naukladáme vedľa seba. Každý kúsok mäsa potrieme horčicou a na ne naukladáme slaninu, nakrájanú papriku a paradajku spolu s jarnou cibuľkou. Celé to zalejeme kyslou smotanou a posypeme syrom.
  • Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a misu vložíme dnu. Pečieme zakryté asi 35-40 minút. Na posledných 10 minút môžete misu odkryť, aby sa syr trošku zapiekol. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x