Zapečený chlebík s cesnakom

Loading...
(2.8 / 5)

Rodinné oslavy, narodeniny, sviatky – na všetky tieto stretnutia vždy hľadáme recepty na slané pochúťky. Ja som prednedávnom našla tento na zapečený chlieb s cesnakom. Je to rýchly jednoduchý recept. Potešilo ma, že potrebujete len zopár surovín, ktoré máte väčšinou vždy doma. Odkedy tento chlieb pečiem, moja rodina už nič iné nechce. 

Budeme potrebovať:

3 hlavy väčšieho cesnaku

2 polievkové lyžice olivového oleja

1/2 hrnčeka zmäknutého masla

1 chlieb biely alebo čierny – výber je len na vás

1 hrnček nastrúhaného syra

2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate

štipku soli na dochutenie

Postup:

Pokiaľ máme všetky suroviny pripravené, môžeme začať s pripravovaním. Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je vybrať maslo z chladničky a nechať ho zmäknúť pri izbovej teplote. Následne si nechám nahriať rúru na 170° C.

 Cesnak si očistíme a z vrchnej strany kúsok odrežeme tak, aby sme videli jednotlivé strúčiky.

Na plech si dáme alobal, ktorý potrieme olivovým olejom a poukladáme cesnak. Pečieme približne 50 minút pri 170° C. Cesnak nám pečením zmäkne a nadobudne úplne inú chuť ako keď je čerstvý.

Keď je cesnak upečený, necháme ho vychladnúť. Potom cesnak očistíme, nadrobno pokrájame a zmiešame ho s nastrúhaným syrom, maslom a petržlenovou vňaťou.

Ak potrebujete dochutiť, pridajte štipku soli. Chlieb si nakrájame na plátky a každý kus potrieme pripravenou zmesou. Takto pripravený chlieb poukladáme na vymastený plech a necháme piecť 3-4 minúty pri teplote 240° C.

Vyskúšajte tento jednoduchý recept a samé uvidíte aký je fantastický. Môžete ho podávať ako jedlo pre hostí, ale aj ako jednoduchú rýchlu večeru.

 (Marianna)

Tip od nás:

  • Keď už nechávate zapiecť chlieb a máte k dispozícií na svojej rúre funkciu gril, použite ju. Chlieb bude chutnejší a pekne sa prepečie

Chutil ti tento recept?

komentárov

x