Nebaví vás už k mäsu dookola pripravovať pečené, varené, či pučené zemiaky? Hľadáte niečo, čo bude trochu netradičné, no použijete domáce suroviny, ktoré máte hneď po ruke? Tento recept na zapečené zemiaky so syrom a cesnakom to myslím si spĺňa na 100%. Pripravte si ich spolu s našim receptom.
4 zemiaky
1 lyžica olivového oleja
1 strúčik cesnaku (kto má rád, môže aj viac)
1 lyžica nasekanej pažítky
2 lyžice nastrúhaného syru
1 lyžica nastrúhaného parmezánu
soľ a korenie na dochutenie
iné bylinky podľa chuti
Najskôr si predhrejeme rúru na 200 stupňov. Zemiaky si poriadne umyjeme, nešúpeme ich, ale ponecháme v šupke. Vložíme ich do hrnca s vodou a varíme klasicky 15-20 minút.
V miske si medzitým zmiešame olivový olej a cesnak.
Pripravíme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Položíme naň uvarené zemiaky a pomocou vidličky ich trochu popučíme. Na každý zemiak potom dáme trošku olivového oleja s cesnakom, posypeme soľou a korením, prípadne aj bylinkami.
Na samí koniec pridáme parmezán a strúhaný syr a celé to dáme zapiecť do rúry na 7-10 minút. Ak máte funkciu grilovanie, je to ešte lepšie.
Podávame s mäsom, prípadne s kyslou smotanou alebo kyslou kapustou. Dobrú chuť.
(Lucia M), myfridgefood.com