Vynikajúca domáca slaninka v slanom náleve

Loading...
(2.3 / 5)

Spôsobov prípravy slaninky v slanom náleve existuje hneď niekoľko. Stačí si vybrať ten, ktorý vám chutí najviac. Ak ste ešte slaninu v slanom náleve nejedli, máte čo dobiehať. Dobrota nad všetky dobroty poteší najmä maškrtné jazýčky vašich silnejších polovičiek.

Každá domácnosť, ktorá už niekedy pocítila vôňu slaniny v slanom náleve vie, že tajomstvo tkvie v niekoľkých veciach. Niekto slaninu obvarí v cibuľových šupkách, niekto ju predpečie, a iný zasa poriadne posype cesnakovou zmesou. Náš recept vám však bude chutiť zaručene najviac! Pripraviť si slaninu v soľanke, teda v koncentrovanom soľnom roztoku, ktorý sa používa na solenie mäsa, bravčovej masti, či rybaciny, nikdy neoľutujete.

Na domácu slaninku budete potrebovať:

2kg slaniny

2 šálky vody

1PL soli

3-5 bobkových listov

10 celých zrniek čierneho korenia

červená paprika od chuti

3 strúčiky cesnaku

Postup prípravy:

Pripravte si slaný roztok. Nalejte vodu do hrnca, pridajte soľ a nechajte povariť približne 30 minút.

sovkusom.ru

Nakrájajte slaninu na menšie kúsky, ideálne na kocky, ale môžete aj inak, ako máte radi. Pripravte si pohárom s objemom približne 3 litre.

drive2.com

Naukladajte doň slaninu nakrájanú alebo narezanú na ľubovoľné kusy. Medzi slaninu pravidelne vkladajte aj bobkový list, aby sa jeho chuť rozložila do celého objemu pohára, nie len v jednom mieste. Tak isto pretláčajte cesnak. Kto má rád kúsky cesnaku, nemusí ho pretláčať, stačí ho pokrájať na tenké plátky a vkladať spolu s bobkovým listom medzi slaninu.

sovkusom.ru

Soľný roztok nechajte vychladnúť a keď je ešte vlažný zalejte ním slaninu v pohári. Okamžite uzavrite a uistite sa, že cez viečko neuniká vzduch. V izbovej teplote nechajte poháre odstáť hore dnom počas celej noci a potom odložte do chladničky. Slaninka vydrží približne 10-14 dní.

sovkusom.ru

Ak sa pýtate, prečo by niekto jedol zavarený tuk, tu máte odpoveď. Sadlo, alebo tuk, je produkt v správnej miere mimoriadne účinný pre zdravie, pretože obsahuje kyselinu arachidonovú. Tá v rastlinných tukoch chýba a pritom je dôležitou súčasťou imunitných procesov a metabolizmu cholesterolu v našom tele. Pravidelná konzumácia niekoľkých plátkov slaniny vám neublíži, naopak vášmu telu môže dodať to, čo bežne nedostáva a pritom potrebuje.

Vyskúšate?

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x