Táto čokoládová poleva sa najlepšie hodí na palacinky alebo nejaký dezert, ktorý chcete poliať niečím extra. Ideálna je aj na zmrzlinu a nahradí vám topping z obchodu. V tomto recepte vás nečaká žiadny kukuričný sirup ani glukózovo-fruktózový sirup. Len čokoláda, ktorú si zamilujete.
Budeme potrebovať:
- tmavá čokoláda 110 gramov
- smotana na šľahanie 150 ml
- 3 PL medu
- 2 PL masla
- štipka soli
- trošku vanilky na chuť
Postup:
- Čokoládu si nakrájame na menšie kúsky. Polovicu si dáme do hrnca, pridáme smotanu, med, maslo a štipku soli. Zahrievame a roztápame. Celú zmes miešame asi 10 minút na miernom ohni.
- Na záver pridáme aj zvyšnú čokoládu a miešame, kým sa nám neroztopí. Odstavíme z plameňa a miešame ešte 5 minút, vtedy má ideálnu konzistenciu a ešte je teplá, tak môže ísť na palacinky. Dobrú chuť.
Foto: instagram, Lucia M.