Vylepšená hrášková polievka podľa Mačingovej

(4 / 5)

Stravovanie podľa Antónie Mačingovej pozná snáď každý. Sami sme si takýto jedálniček na pár týždňov vyskúšali a výsledky boli naozaj viditeľné. K obľúbeným receptom jednoznačne patrí hrášková polievka, ktorá sa počas diéty niekoľkokrát varí. Keďže hlavný problém u každej diéty je, že v podstate jete stále dookola to isté, aj pri tejto polievke sme trošku experimentovali a pridali niektoré ingrediencie, ktoré ju podľa nášho názoru vylepšili.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Healthy Recipes (@healthy_living_by_g) on

Budeme potrebovať:

  • sáčok mrazeného hrášku
  • vriacu vodu
  • maslo
  • bazalkové pesto
  • soľ a čerstvo namleté korenie
  • čili papričku
  • šťava z polovice citróna
  • 2 pretlačené cesnaky
  • opražené krutóny na cesnaku (ak práve nedržíte diétu)
  • parmezán

Postup:

  • Do hrnca si nalejeme vriacu vodu z kanvice a vysypeme hrášok. Pridáme 3 PL bazalkového pesta, zľahka osolíme, okoreníme a varíme asi 15 minút na miernom ohni.
  • Následne ponorným mixérom polievku dobre rozmixujeme a pridáme šťavu z citróna, pretlačený cesnak, nastrihanú čili papričku a 2 PL masla. Premiešame, môžeme ešte premixovať a chvíľku ešte povaríme, aby sa nám chute spojili.
  • Dochutíme soľou a korením ak je treba. Polievku podávame posypanú parmezánom a ak aktuálne nedržíte diétu, vynikajúco k nej pasujú cesnakové krutóny alebo obyčajný opražený chlebík nakrájaný na kocky. Chutiť vám bude aj s vajíčkom na mäkko alebo na spôsob benedikt. Dobrú chuť.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jonas, Lagar mat med glädje. (@jonas_mat_) on

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x