Stravovanie podľa Antónie Mačingovej pozná snáď každý. Sami sme si takýto jedálniček na pár týždňov vyskúšali a výsledky boli naozaj viditeľné. K obľúbeným receptom jednoznačne patrí hrášková polievka, ktorá sa počas diéty niekoľkokrát varí. Keďže hlavný problém u každej diéty je, že v podstate jete stále dookola to isté, aj pri tejto polievke sme trošku experimentovali a pridali niektoré ingrediencie, ktoré ju podľa nášho názoru vylepšili.
Budeme potrebovať:
- sáčok mrazeného hrášku
- vriacu vodu
- maslo
- bazalkové pesto
- soľ a čerstvo namleté korenie
- čili papričku
- šťava z polovice citróna
- 2 pretlačené cesnaky
- opražené krutóny na cesnaku (ak práve nedržíte diétu)
- parmezán
Postup:
- Do hrnca si nalejeme vriacu vodu z kanvice a vysypeme hrášok. Pridáme 3 PL bazalkového pesta, zľahka osolíme, okoreníme a varíme asi 15 minút na miernom ohni.
- Následne ponorným mixérom polievku dobre rozmixujeme a pridáme šťavu z citróna, pretlačený cesnak, nastrihanú čili papričku a 2 PL masla. Premiešame, môžeme ešte premixovať a chvíľku ešte povaríme, aby sa nám chute spojili.
- Dochutíme soľou a korením ak je treba. Polievku podávame posypanú parmezánom a ak aktuálne nedržíte diétu, vynikajúco k nej pasujú cesnakové krutóny alebo obyčajný opražený chlebík nakrájaný na kocky. Chutiť vám bude aj s vajíčkom na mäkko alebo na spôsob benedikt. Dobrú chuť.
Lucia M.