Fantastický zákusok s plnkou a jemným cestom, ktoré sa v ústach doslova rozplýva. Čaká vás oslava a chcete vyskúšať nový koláč? Tento sa ku kávičke hodí ideálne. Pudingová plnka sa nedá pokaziť a má ju rád každý. Odoláte tomuto sladkému pokušeniu?
Na Vrstvenú vanilkovú krémešku budeme potrebovať:
Cesto
- 300 gramov polohrubej múky
- 70 gramov masla
- 10 gramov prášku do pečiva
- 2 PL práškového cukru
- mlieko podľa potreby
Krém
- 250 gramov masla
- 200 gramov práškového cukru
- 5 dcl mlieka
- 1 vanilkový puding
- 2 balíčky vanilkového cukru
- citrónová kôra z jedného citróna
Postup:
- Cesto vyformujeme a rozdelíme na 3 rovnaké časti. Vyvaľkáme ich do tvaru plechu a po jednom upečieme. Teplota rúry je 180 stupňov a jednotlivé korpusy sa pečú 8-10 minút. Cesto by malo byť bledé, nie pripečené ani upečené do zlatista. Je veľmi krehké, tak pracujte opatrne.
- Puding si rozmiešame v mlieku a keď ho uvaríme a chladne, postupne zašľaháme maslo izbovej teploty. Pridáme aj cukor a citrónovú kôru. Vznikne nám hladký ale hustý krém. Vrstvíme ho na jednotlivé cesta. Na vrchu je vrstva cesta, ktorú posypeme práškovým cukrom. Dáme do chladničky na noc. Dobrú chuť.
Lucia M.