Týždeň pred Vianocami, to je najvyšší čas, aby sme pomaly začali finišovať s vianočnými prípravami. Tieto venčeky sa dajú použiť kedykoľvek cez rok ako čajové keksíky, no počas sviatkov chutia predsa len o čosi lepšie. Vyskúšajte tento recept a uvidíte, že nebudete ľutovať.
Budete potrebovať:
- 200 g masla
- 130 g práškového cukru
- 350 g hladkej múky
- 2 žĺtky
- 1 balíček vanilkového cukru
- štipka soli
- ½ ČL prášku do pečiva
- 90 g nasekaných vlašských orechov
- 1 vaječný žĺtok na potretie
Postup prípravy:
- V miske si zmiešajte práškový cukor, vaječné žĺtky, maslo a vanilkový cukor. Pridajte vanilkový cukor a prášok do pečiva a vypracuje maslovú zmes. Potom pridajte preosiatu múku a vymieste cesto.
- Zabaľte ho do fólie a nechajte v chladničke odpočívať asi 20 minút. Potom ho vyberte a vyvaľkajte tak, aby malo hrúbku asi 7
- mm.
- Vykrajujte venčeky s otvorom v strede. Venčeky ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a potierajte ich rozšľahaným žĺtkom.
- Na vrch sypte nasekané alebo pomleté vlašské orechy. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte asi 12-15 minút. Prajeme dobrú chuť!
(M)