Vianočné medovníčky od prastarej mamy

(5 / 5)

Hľadáte osvedčený recept na medovníky, ktoré po upečení krásne zmäknú a bude po nich voňať kuchyňa ešte najbližší týždeň? Vianočné pečivo treba pripravovať včas. To je teória, ktorá sa mnohým gazdinám už stokrát osvedčila. Medovníky na vianočnom stole jednoducho nesmú chýbať. Skúste tento domáci recept pochádzajúci ešte z polovice minulého storočia. Vtedy gazdinky rozhodne vedeli, čo je naozaj dobré domáce!

Budete potrebovať:

  • 500 g hladkej múky
  • 190 g práškového cukru
  • 2 vajíčka
  • 125 g masla
  • 1 KL škorice
  • 1 KL sódy bikarbóny, alebo prášku do pečiva
  • 1 KL podrvených klinčekov
  • trochu perníkového korenia
  • 125 g medu (alebo 3 plné polievkové lyžice)

Postup prípravy:

  • Múku preosejte, do stredu rozbite celé vajíčka, pridajte tuhé maslo postrúhané na hrubom strúhadle, práškový cukor, perníkové korenie, škoricu, klinčeky, sódu bikarbónu a na záver med.
  • Rukami vymieste medovníkové cesto. Prikryte ho potravinovou fóliou a dajte do chladničky odpočívať ideálne na noc, minimálne však na 2-3 hodiny.
  • Potom cesto rozdeľte na dve polovice, poprášte každú trochou hladkej múky a vyvaľkajte. Vykrajujte medovníčky hrubé asi 0,5cm. Pečte pri teplote 170 stupňov naozaj len pár minút. Uvidíte, ako rýchlo budú medovníky hotové. Prajeme krásne a voňavé Vianoce!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x