V posledných dňoch máme na sociálnych sieťach, ale aj na rôznych portáloch množstvo tradičných vianočných receptov. Čo však vyskúšať niečo iné? Zaručujeme vám, že s touto tortou budete hviezdou na každom vianočnom večierku.
Na vianočnú perníkovú tortu budeme potrebovať
- 240 gramov hladkej múky
- 1 PL perníkového korenia
- prášok do pečiva
- 6 vajec
- 160 gramov trstinového cukru
- 6 PL oleja
- slivkový lekvár
- mascarpone krém (380 gramov mascarpone, 250 gramov tvarohu, 250 gramov ricotty a 3 balíčky vanilkového cukru)
- kokos na posypanie
Vianočnú perníkovú tortu si pripravíme nasledovne
- Najprv si spolu zmiešame múku, perníkové korenie a kypriaci prášok.
- Následne si oddelíme bielka od žĺtok. Bielka vyšľaháme s cukrom. Následne pridáme žĺtka, olej a sypkú zmes.
- Premiešame a pečieme na 160 stupňov približne 40 minút.
- Keď je korpus hotový a vychladnutý, rozrežeme ho na štyri časti a natrieme slivkovým lekvárom a mascarpone krémom.
- Následne spojíme a ešte celú tortu potrieme krémom a posypeme kokosom.
- Na ozdobenie môžeme pridať medovníčky, pokiaľ ich máme.