Vianočná čokoládová roláda

Loading...
(0 / 5)

Existuje vôbec niečo, čo Vianoce vystihuje viac ako sladké a rôzne druhy koláčov? Okrem medovníkov a lineckých si môžete upiecť napríklad vynikajúcu vianočnú roládu.

Na vianočnú čokoládovú roládu budeme potrebovať

  • 6 vajíčok
  • 6 PL cukru
  • 5 PL múky
  • 2 PL kakaa
  • 2 PL medu

Na plnku

  • 1 ČL pudingového prášku
  • pollitra mlieka
  • 4 PL cukru
  • 250 gramov mascarpone
  • čokoládový likér

Na polevu

  • 4 PL kakaa
  • 5 decilitra mlieka
  • 4 PL práškového cukru

Vianočnú čokoládovú roládu si pripravíme nasledovne

  • Najprv si oddelíme osobitne žĺtky a bielky. Bielka vyšľaháme na penu a cukor pridáme k žĺtkom spolu s kakaom. Vyšľaháme na penu.
  • Penu potom primiešame do smotany, pridáme múku, premiešame a potom med a opäť premiešame.
  • Zmes vylejeme na pekáč a pečieme asi 10 minút. Horúce ho dáme na mokrú utierku a zvinieme.
  • Potom si pripravíme puding s mliekom, cukrom a likérom. Vyšľaháme, aby bol hladký a potom vmiešame šľahačku.
  • Keď cesto vychladne, rozvaľkáme ju a naplníme čokoládovou plnkou. Zrolujeme a pripravíme si polevu.
  • Kakao zmiešame s cukrom a mliekom, dávame pozor, aby nebola hustá, ale ani riedka. Vylejeme navrch a necháme postáť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x