Veterníky

Loading...
(4.7 / 5)

Ak máte už dostatok napečeného suchého pečiva na blížiace sa vianočné sviatky, no vy hľadáte aj recept na naozaj chutný zákusok, určite si pozrite nasledujúci recept na veterníky s vanilkovým krémom, po ktorom si určite bude celá vaša rodina oblizovať prsty. 

Budeme potrebovať:

Na cesto:

4 vajcia

400ml vody

200ml oleja

2PL maizeny

10PL múky

3PL kakaa

1/2 prášku do pečiva

Na náplň:

750ml mlieka

3 vanilkové pudingy

250g cukru

150g šľahačky

vanilkový extrakt

Postup:

Do hrnca nalejeme vodu a olej so štipkou soli, po tom, čo nám tekutiny začnú vrieť, pridáme do hrnca múku, kakao, prášok do pečiva, maizenu a uvaríme hustú kašu. Hmotu odstavíme a necháme vychladnúť. Keď je vlažná, pridávame jedno vajíčko po druhom a opatrne zamiešavame. Takto pripravené cesto premiestnime do cukrárenského vrecúška a na plech vystlaný papierom na pečenie budeme striekať malé kôpky. Pečieme v rúre pri 200 stupňoch, 20 minút.

Z mlieka, cukru a pudingových práškov si uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Postupne do neho pridávame vyšľahanú šľahačku a vanilkový extrakt.

Vychladené striekané kolieska budeme následne plniť krémom, ktorým opäť naplníme cukrárenské vrecúško. Najprv si  však kolieska rozrežeme pozdĺžne na polovicu.

Fantastické veterníky máme hotové! Môžete si ich dozdobiť podľa vašej chuti, použite napríklad roztopenú čokoládu.

 (Lucia Taňkošová)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x