Veľkonočné zajačiky

Loading...
(0 / 5)

Ak vás nebaví piecť na Veľkú noc klasické a môžeme povedať, že miestami aj nudné a nezaujímavé koláče, máme pre vás úžasný tip. Tento rok je čas na zmenu, a preto sme si pre vás pripravili recept na veľkonočných zajačikov. Tie potešia nie len svojou vynikajúcou chuťou, ale tiež vyčaria úsmev na tvári každému kúpačovi. Pozrite sa, ako ich jednoducho pripravíte.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ПРЯНИКИ, Москва, САО (@4ingu_cookies) on

Budeme potrebovať:

  • 700 g múky
  • 1 lyžica octu
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 25 g droždia
  • hrozienka alebo orechy
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 250 ml mlieka
  • 3 vajíčka
  • 1 lyžica medu

Postup:

  • V hlbokej miske si spolu zmiešajte múku so soľou, 2 vajíčka, med, ocot, vanilkový extrakt a slnečnicový olej. Všetko dôkladne premiešajte. V samostatnej miske zmiešajte mlieko spolu s kvasinkami a nechajte ich chvíľu postáť. Hotové kvasinky nalejte ku zvyšku cesta a celú zmes premiešajte. Hotové cesto nechajte cca hodinu postáť v izbovej teplote.
  • Odstáte cesto si rozdeľte na rovnaké časti. Každá by mala mať okolo 90 gramov. Takto veľkú časť si potom rozdeľtedve rovnaké väčšie a jednu menšiu. Cesto si rukami vyvaľkajte na dlhý oválny tvar, ktorý následne stočte do slimáka. Z menšej časti cesta si jemne nakrojte a vytvorte z neho ušká. Ako oko môžete dať hrozienko alebo akýkoľvek oriešok. Nakoniec vytvorte chvostíky. Je jedno, ako bude zajko vyzerať, kreativite sa medze nekladú.
  • Všetky časti k sebe upevnite jemne rozšlahaným vajíčkom. Poukladajte zajačiky na papier na pečenie a tesne pre pečením ich ešte potrite vajíčkom. Pečte pri teplote 180 stupňov cca 30 minút. Keď budú zajačiky upečené môžete im okolo krku obviazať tenkú zelenú stužku. Presný postup si pozrite na videu.

Gabriela

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x