Vegetariánsky guláš

Loading...
(0 / 5)

Všetci poznáte variantu gulášu s obrovským množstvom mäsa, zemiakov a masti. Teraz vám však prinášame variantu plnú úžasnej letnej zeleniny, ktorou nepohrdnú vegetariáni no určite ani poriadny mäsožrúti.

Budeme potrebovať:

cuketa 1,5 kg

mrkva 2 ks

zemiaky 1 kg

soľ podľa cuti

biela kapusta 250 g

cibuľa 1 ks

paradajka 3 ks

smotana na chuť

slnečnicový olej 20 ml

Postup:

Ako prvé si pripravte zeleninu, ktorú umyjete a nakrájate. Mrkvu ako jedinú nastrúhajte na väčšom strúhadle. Vo veľkom hrnci zohrejte olej, pridajte mrkvu a cibuľu. Smažte pokiaľ cibuľa nebude priehľadná. Pridajte kapustu, ktorú jemne smažte a následne pridajte cuketu. Po piatich minútach pridajte zemiaky. Pridajte nakrájané paradajky. Zakryte hrniec a nechajte variť pokým nebudú zemiaky hotové a mäkké. Uvarenú zmes môžete pre chuť doliať smotanou na varenie pre jemnejšiu chuť. A guláš je hotový!

zdroj titulnej fotky: instagram, Gabriela, sovkusom 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x