Všetci poznáte variantu gulášu s obrovským množstvom mäsa, zemiakov a masti. Teraz vám však prinášame variantu plnú úžasnej letnej zeleniny, ktorou nepohrdnú vegetariáni no určite ani poriadny mäsožrúti.
cuketa 1,5 kg
mrkva 2 ks
zemiaky 1 kg
soľ podľa cuti
biela kapusta 250 g
cibuľa 1 ks
paradajka 3 ks
smotana na chuť
slnečnicový olej 20 ml
Ako prvé si pripravte zeleninu, ktorú umyjete a nakrájate. Mrkvu ako jedinú nastrúhajte na väčšom strúhadle. Vo veľkom hrnci zohrejte olej, pridajte mrkvu a cibuľu. Smažte pokiaľ cibuľa nebude priehľadná. Pridajte kapustu, ktorú jemne smažte a následne pridajte cuketu. Po piatich minútach pridajte zemiaky. Pridajte nakrájané paradajky. Zakryte hrniec a nechajte variť pokým nebudú zemiaky hotové a mäkké. Uvarenú zmes môžete pre chuť doliať smotanou na varenie pre jemnejšiu chuť. A guláš je hotový!