Aj vy ste sa už tešili na koniec leta a príchod sezóny tekvíc? Ľudia po celom svete ich milujú a existuje mnoho receptov, v ktorých ju môžete využiť. Ak máte radi hokkaidó, prídete si na svoje napríklad pri tejto vegetariánskej nekrémovej polievke.
vodu
3 stredne veľké zemiaky
2 mrkvy
200 gramov hokkaidó tekvice
2 PL maku
korenie a soľ podľa chuti
Do hrnca si nalejeme potrebné množstvo vody a pridáme mak, koreniny, nakrájané a očistené zemiaky a mrkvu. Zakryjeme pokrievkou, znížime teplotu a varíme, kým nie je zelenina mäkká. Medzitým si na oleji opražíme tekvicu, ktorú môžeme takisto nakoreniť. Dusíme ju na panvici asi 10 až 20 minút. Môžeme pridať aj plátok masla. Na záver tekvicu pridávame do polievky. Ak je potrebné, môžeme si ju zahustiť zápražkou. Kto má rád, môže pretlačiť aj jeden cesnak alebo pre pikantnú chuť pridať čili. Táto polievka je to najlepšie, čo vás v chladné jesenné dni zahreje. Ak ju chcete krémovú, stači ju rozmixovať tyčovým mixérom a pridať trošku smotany. Dobrú chuť.
Lucia M.