Vanilkový krémeš

(5 / 5)

Vďaka fenomenálnej chuti a jednoduchej príprave tohto zákusku budete mať v priebehu niekoľkých minút postarané o občerstvenie pre svojich hostí či o nedeľný poobedňajší dezert, ktorý poteší chuťové bunky celej vašej rodiny. Tento zákusok oceníte ako v bežný deň, tak i počas sviatočných chvíľ.

Budeme potrebovať:

Na cesto:

250 gramov hladkej múky

100 gramov cukru

50 gramov masla

1 vajíčko a 1 žĺtok

1 PL medu

1 PL rumu

prášok do pečiva

Na krém:

1 liter mlieka

2 vanilkové pudingy

2 PL múky

3 žĺtka

200 gramov masla

150 gramov cukru

1 vanilkový cukor

+ 2 smotany na šľahanie a cukor

Postup:

V miske si zmiešame všetky suroviny, ktoré patria do cesta. Vypracujeme cesto, ktoré dáme piecť na plechu tak, aby nám vznikla rovná vrstva, ktorú potom prerežeme pozdĺžne a rozdelíme tak na dve cestá. Cesto sa pečie asi 10 minút pri teplote 180 stupňov. Ak je potrebné, pečieme aj dlhšie. Aby sa nám neprilepilo, použijeme papier na pečenie.

Medzitým si uvaríme oba pudingy v litri mlieka a pridáme k nim žĺtky a cukor. Chvíľu ešte povaríme, keď má izbovú teplotu, pridáme maslo a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Následne postupujeme tak, že na cesto navrstvíme pudingovú krémovú hmotu, potom dáme opäť cesto a na vrch príde už len vyšľahaná šľahačka s práškovým cukrom a prípadne aj so stužovačom. Krémeš necháme cez noc v chladničke a podávame ako rezy. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x