Vanilkový krémeš

(5 / 5)

Vďaka fenomenálnej chuti a jednoduchej príprave tohto zákusku budete mať v priebehu niekoľkých minút postarané o občerstvenie pre svojich hostí či o nedeľný poobedňajší dezert, ktorý poteší chuťové bunky celej vašej rodiny. Tento zákusok oceníte ako v bežný deň, tak i počas sviatočných chvíľ.

Budeme potrebovať:

Na cesto:

  • 250 gramov hladkej múky
  • 100 gramov cukru
  • 50 gramov masla
  • 1 vajíčko a 1 žĺtok
  • 1 PL medu
  • 1 PL rumu
  • prášok do pečiva

Na krém:

  • 1 liter mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 2 PL múky
  • 3 žĺtka
  • 200 gramov masla
  • 150 gramov cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • + 2 smotany na šľahanie a cukor

Postup:

  • V miske si zmiešame všetky suroviny, ktoré patria do cesta. Vypracujeme cesto, ktoré dáme piecť na plechu tak, aby nám vznikla rovná vrstva, ktorú potom prerežeme pozdĺžne a rozdelíme tak na dve cestá. Cesto sa pečie asi 10 minút pri teplote 180 stupňov. Ak je potrebné, pečieme aj dlhšie. Aby sa nám neprilepilo, použijeme papier na pečenie.
  • Medzitým si uvaríme oba pudingy v litri mlieka a pridáme k nim žĺtky a cukor. Chvíľu ešte povaríme, keď má izbovú teplotu, pridáme maslo a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Následne postupujeme tak, že na cesto navrstvíme pudingovú krémovú hmotu, potom dáme opäť cesto a na vrch príde už len vyšľahaná šľahačka s práškovým cukrom a prípadne aj so stužovačom. Krémeš necháme cez noc v chladničke a podávame ako rezy. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x