Vanilkový krémeš so strúhanou čokoládou

(2 / 5)

Vďaka fenomenálnej chuti a jednoduchej príprave tohto zákusku budete mať v priebehu niekoľkých minút postarané o občerstvenie pre svojich hostí či o nedeľný poobedňajší dezert, ktorý poteší chuťové bunky celej vašej rodiny. Tento zákusok oceníte ako v bežný deň, tak i počas sviatočných chvíľ.

Budete potrebovať:

Na cesto

7 žĺtkov

20 dkg polohrubej múky

20 dkg práškového cukru

1 prášok do pečiva

2 PL kakaa

13 PL vody

Na krém

0,5 l smotany na šľahanie

1 vanilkový puding bez varenia (dr. Oetker)

Na posypanie

strúhaná čokoláda

Postup:

Najskôr si pripravte cesto.  Vymiešajte žĺtky s cukrom a vodou. Potom primiešajte ostatné suroviny. Cesto vylejte do plechu vystlaného papierom na pečenie a pečte ho pri 180 °C.

Nasleduje príprava krému. Puding vymiešajte s 2 dcl vody alebo mlieka a primiešajte vyšľahanú šľahačku. Vychladnuté cesto natrite krémom a ozdobte strúhanou čokoládou. Zákusok vložte na pár hodín do chladničky a potom podávajte. Dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: instagram, Katuš, bidista.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x