Vďaka fenomenálnej chuti a jednoduchej príprave tohto zákusku budete mať v priebehu niekoľkých minút postarané o občerstvenie pre svojich hostí či o nedeľný poobedňajší dezert, ktorý poteší chuťové bunky celej vašej rodiny. Tento zákusok oceníte ako v bežný deň, tak i počas sviatočných chvíľ.
Budete potrebovať:
Na cesto
- 7 žĺtkov
- 20 dkg polohrubej múky
- 20 dkg práškového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 2 PL kakaa
- 13 PL vody
Na krém
- 0,5 l smotany na šľahanie
- 1 vanilkový puding bez varenia (dr. Oetker)
Na posypanie
Postup:
- Najskôr si pripravte cesto. Vymiešajte žĺtky s cukrom a vodou. Potom primiešajte ostatné suroviny. Cesto vylejte do plechu vystlaného papierom na pečenie a pečte ho pri 180 °C.
- Nasleduje príprava krému. Puding vymiešajte s 2 dcl vody alebo mlieka a primiešajte vyšľahanú šľahačku. Vychladnuté cesto natrite krémom a ozdobte strúhanou čokoládou. Zákusok vložte na pár hodín do chladničky a potom podávajte. Dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: instagram, Katuš, bidista.com