Vanilkové venčeky

(5 / 5)

Recept, ktorý vás zároveň pobaví sme objavili na stránke, ktorá sa dlho venuje receptom Recepty a rady do kuchyne. Samotný postup nás nielen pobavil, ale samozrejme sme sa ho hneď rozhodli zaradiť aj do našej zbierky. Vanilkové venčeky síce vyzerajú skvele a nájdete ich v každej cukrárni, no pripraviť ich doma už taká zábava nie je. Preto sme sa rozhodli pátrať a našli sme recept, ktorý sa naozaj vydarí aj žene, ktorá nikdy v živote nepiekla. Ak ich milujete rovnako ako my, určite vyskúšate.

Budeme potrebovať:

5 dcl vody

2 dcl oleja

štipka soli

1 vanilkový cukor

200 gramov hladkej múky

4 vajíčka

Na krém

500 ml mlieka

1 a pol zlatého klasu

100 gramov kryštálového cukru

125 gramov masla

2 šľahačky

stužovač

Postup:

Do hrnca si dáme vodu spolu s olejom, pridáme štipku soli a 1 vanilkový cukor. Varíme na miernom ohni, až kým nám hmota nezačne vrieť. Ešte kým je všetko horúce, pomocou mixéra zašľaháme múku. Cesto stále varíme asi 2 minútky a potom odstavíme. Za občasného miešania ho necháme vychladnúť a následne primiešame 4 vajíčka a ešte raz všetko poriadne vyšľaháme. Pripravíme si plech, na ktorý dáme papier na pečenie. Cesto si dáme do sáčku, ktorý na špici prestrihneme, prípadne ak máme cukrárenské vrecko, použijeme to. Z cesta vytvárame venčeky, ktoré dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme, až kým nemajú zlatú farbu.

Kým sa nám venčeky pečú, pripravíme si krém. Z mlieka, zlatého klasu, cukru a vanilkového cukru si uvaríme hustý puding. Keď nám trošku vychladne, primiešame tam maslo a znovu ako pri ceste, miešame až do vychladnutia. Potom si pripravíme šľahačku so stužovačom a po častiach ju primiešavame do vychladnutého krému. Keď nám upečené venčeky vychladli, opäť si naplníme sáčok alebo cukrárenské vrecko a jednotlivé venčeky plníme krémom. Na záver ich môžeme pokvapkať cukrovou polevou, prípadne stačí len posypať práškovým cukrom. Chutia vynikajúco a určite stoja za tú námahu. Lepšie nekúpite ani v obchode. Dobrú chuť.

Lucia M., facebook

Chutil ti tento recept?

komentárov

x