Recept, ktorý vás zároveň pobaví sme objavili na stránke, ktorá sa dlho venuje receptom Recepty a rady do kuchyne. Samotný postup nás nielen pobavil, ale samozrejme sme sa ho hneď rozhodli zaradiť aj do našej zbierky. Vanilkové venčeky síce vyzerajú skvele a nájdete ich v každej cukrárni, no pripraviť ich doma už taká zábava nie je. Preto sme sa rozhodli pátrať a našli sme recept, ktorý sa naozaj vydarí aj žene, ktorá nikdy v živote nepiekla. Ak ich milujete rovnako ako my, určite vyskúšate.
Na krém
Kým sa nám venčeky pečú, pripravíme si krém. Z mlieka, zlatého klasu, cukru a vanilkového cukru si uvaríme hustý puding. Keď nám trošku vychladne, primiešame tam maslo a znovu ako pri ceste, miešame až do vychladnutia.
Potom si pripravíme šľahačku so stužovačom a po častiach ju primiešavame do vychladnutého krému. Keď nám upečené venčeky vychladli, opäť si naplníme sáčok alebo cukrárenské vrecko a jednotlivé venčeky plníme krémom.
Na záver ich môžeme pokvapkať cukrovou polevou, prípadne stačí len posypať práškovým cukrom. Chutia vynikajúco a určite stoja za tú námahu. Lepšie nekúpite ani v obchode. Dobrú chuť.
Lucia M., facebook