Vajíčková nátierka

(4 / 5)

Vajíčka by mali byť základom nášho jedálnička, pretože obsahujú veľa priaznivých látok pre naše telo. V neposlednom rade je pozitívom vajíčok to, že vzbudzujú v nás pocit sýtosti, zároveň pri častej konzumácii vajíčok vám napomáhajú pri strate hmotnosti. Práve kvôli zdraviu by vajíčka mali byť súčasťou nášho bežného jedálnička.

Foto: autor

Budeme potrebovať:

4 vajíčka

1-2 tavené syry (závisí od ich veľkosti)

cca 70 g masla

soľ na dochutenie

Foto: autor

Postup:

Vajíčka dáme variť a varíme ich asi 5-6 minút. Potom ich opláchneme studenou vodou pre jednoduchšiu manipuláciu a ošúpeme ich. Ošúpané vajíčka vložíme do misky, pridáme maslo syr a štipku soli a stláčame vidličkou, aby sme z nich dostali konzistenciu nátierky. Čo sa však týka masla, ideálne je vybrať maslo z chladničky a nechať trošku roztopiť pri izbovej teplote, asi 10-15 minút pred tým, než ho budete používať.

Foto: autor

Neodporúčam hriať maslo v mikrovlnke, pretože ho môžete prehriať, čo sa potom odrazí na kvalite vašej nátierky. Týka sa to samozrejme len živočíšneho masla, pri rastlinnom masle sa s tým nemusíte zabávať. Prajem dobrú chuť!

Veronika Sedláčeková

Chutil ti tento recept?

komentárov

x