V rúre pečené fašírky z mletého mäsa

Loading...
(2.7 / 5)

Z mletého mäsa sa dá spraviť neskutočne veľa jedál. Najslávnejšie sú však mäsové guľky. V prípade, že nespotrebujete celé mleté mäso, máme pre vás recept na rýchle zapekané mäsové fašírky. Ingrediencie na ich prípravu máte doma aj práve teraz. Rýchlo tak vytvoríte fantastický nedeľný obed. Ako prílohu môžete zvoliť zemiaky na rôzne spôsoby. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ирина Байдарова (@irinabaidarova) on

Na fašírky budeme potrebovať:

  • 500 g mletého mäsa
  • 300 g zemiakov
  • 4 vajíčka
  • 200 g cibule
  • 50 g majonézy
  • 150 g syra
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

  • Jednou z hlavných ingrediencií sú práve zemiaky. Zemiaky si uvarte kým nebudú mäkké. Uvarené a vychladnuté zemiaky si postrúhajte, pridajte majonézu, soľ a korenie. Dôkladne zmes premiešajte.
  • Cibuľu si nakrájajte na malé kocky a nechajte smažiť kým nie je zlatohnedá. Vajíčka si uvarte, nechajte vychladnúť, nakrájajte na malé kocky a pridajte ku zemiakovej zmesi. Syr nastrúhajte a odložte bokom.
  • Plech si pokryte papierom na pečenie a poukladajte naň mleté mäso. Vytvorte si placky hrubé cca 1 cm. Nezabudnite ich osoliť a okoreniť. Na mäso položte usmaženú cibuľu a vrstvu zemiakovej zmesi. Nakoniec na každý dajte hrsť syru. Pečte 30-40 minút pri teplote 180 stupňov.

Foto: instagram, Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x