Univerzálny krém z mlieka

(5 / 5)

Vždy je dobré mať po ruke pár univerzálnych receptov, ktoré máme pripnuté na chladničke, alebo ich nosíme v hlave. Či už sa jedná o piškótové alebo kysnuté cesto, prípadne recept na rýchly karamel. Dnes si pripravíme univerzálny krém z mlieka, ktorý môžete použiť do všetkých koláčov od výmyslu sveta.

Budeme potrebovať:

200 gramov masla

200 ml mlieka

práškový cukor podľa chuti

Postup:

Pri tomto recepte je dobré vedieť, aké mlieko a aké maslo budeme kombinovať. Najlepšie a overené je použiť maslo s vysokým obsahom tuku (nad 75%) a mlieko s nižším obsahom tuku (max 2%). Do hrnca si vylejeme mlieko a pridáme maslo. Ohrievame na miernom ohni, kým sa nám maslo nerozpustí. Hmota by ale nemala úplne vrieť, preto buďte opatrní. Potom si na pomoc zoberieme mixér s metličkami a začneme vyšľahávať krém. Miešať by sme ho mali asi 5-10 minút. Keď hmota zhustne, dáme ju do chladničky minimálne na 6 hodín. Až potom pridávame cukor podľa chuti. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: pixabay, Lucia M.

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x