Univerzálne tvarohové cesto

(4 / 5)

Mäkké, plastické, tvarovateľné a chutné. Také je univerzálne tvarohové cesto, ktoré bude hitom vašich letných a jesenných koláčov. Nech už sa rozhodnete urobiť hoci aj obyčajný jablčník, vyskúšajte klasické cesto  vymeniť za tvarohové. Mimochodom, ak vynecháte cukor, je vynikajúce aj na prípravu slaných koláčov! Cesto je vhodné aj na prípravu jednoduchých slimákov, či ľahkých jednohubiek.

Budete potrebovať:

250 g jemného tvarohu

100 g cukru

280 g polohrubej múky

1 ČL prášku do pečiva

1 vajce

50 g masla

Postup prípravy:

Najprv si zmiešajte múku s práškom do pečiva, maslo dajte rozpustiť do mikrovlnky, alebo nad oheň.  Tvaroh si roztlačte v inej miske a zalejte ho maslom, pridajte múku s práškom do pečiva a všetko premiešajte.

Vajce vyšľahajte s cukrom a primiešajte do cesta. Cesto dajte na polhodinu odstáť do chladničky a potom používajte pri pečení akýchkoľvek dobrôt. Prajeme veľa šťastia!

zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x