Mäkké, plastické, tvarovateľné a chutné. Také je univerzálne tvarohové cesto, ktoré bude hitom vašich letných a jesenných koláčov. Nech už sa rozhodnete urobiť hoci aj obyčajný jablčník, vyskúšajte klasické cesto vymeniť za tvarohové. Mimochodom, ak vynecháte cukor, je vynikajúce aj na prípravu slaných koláčov! Cesto je vhodné aj na prípravu jednoduchých slimákov, či ľahkých jednohubiek.
250 g jemného tvarohu
100 g cukru
280 g polohrubej múky
1 ČL prášku do pečiva
1 vajce
50 g masla
Najprv si zmiešajte múku s práškom do pečiva, maslo dajte rozpustiť do mikrovlnky, alebo nad oheň. Tvaroh si roztlačte v inej miske a zalejte ho maslom, pridajte múku s práškom do pečiva a všetko premiešajte.
Vajce vyšľahajte s cukrom a primiešajte do cesta. Cesto dajte na polhodinu odstáť do chladničky a potom používajte pri pečení akýchkoľvek dobrôt. Prajeme veľa šťastia!
(M), sovkusom.ru