Milujete tie ľahké a svieže letné zákusky? Jeden taký máme pre vás aj dnes a nebude celkom obyčajný. Bude nadupaný najlepšími tvarohmi a ovocím a navyše, bude až hriešne dobrý. A aby toho nebolo málo, čerešničkou na torte bude zmyselná malinová pena.
200 g maslových sušienok
2 PL masla
500 g hrudkovitého tvarohu
500 g mascarpone
1 citrón
3 PL škrobu
250 g kryštálového cukru
5 celých vajec
2 žĺtky
800 g čerstvých malín (ak nemáte, môžu byť aj mrazené)
1 balíček vanilkového cukru
10 g želatíny
500 ml šľahačkovej smotany
6 PL práškového cukru
Maslo si rozpustite a miešajte s na prášok rozdrvenými sušienkami. Tortovú formu alebo menší obdĺžnikový pekáč si vyložte sušienkovým základom a odložte do chladničky na stuhnutie.
Z hrudkovitého tvarohu vyžmýkajte prebytočnú vodu a prebehnite ho na hrubom strúhadle, alebo v kuchynskom robote. Pridajte mascarpone, kôru z citróna, cukor a škrob. Všetko spolu dôkladne premiešajte. Do tvarohovej zmesi pridajte postupne 5 vajec a 2 žĺtky. Po každom vajíčku zmes prešľahajte šľahačom.
Rúru si predhrejte na 175 stupňov a vyberte z chladničky sušienkový základ. Naň rovnomerne naneste tvarohovú zmes a dajte piecť na 15 minút. Po 15 minútach znížte teplote na 120 stupňov a pečte ešte ďalšiu polhodinu. Po upečení formu vyberte a nechajte celkom vychladnúť.
Medzitým si pripravte malinovú penu. Umyte 500 g malín, ak používate mrazené, nechajte ich dobre roztopiť a stiecť z vody. Vhoďte ich do mixéra a poriadne rozmixujte. Potom ich prebehnite cez sitko, aby ste sa zbavili zrniečok. Pridajte vanilkový cukor.
Želatínu si namočte a pripravte podľa návodu na danom balíčku. Želatínu pridajte k malinám a dobre rozmiešajte.
500 ml šľahačkovej smotany si vyšľahajte do tuha s cukrom, potom pridajte malinovú zmes so želatínou a vymiešajte do hladka. Na záver pridajte zvyšných 300 g celých malín a ručne premiešajte. Penu naneste na vychladenú tvarohovú plnku a nechajte na noc v chladničke stuhnúť. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru