Tvarohový dezert na spôsob tiramisu

Loading...
(0 / 5)

Tí, čo máju radi ľahké a tvarohové dezerty si v tomto recepte určite prídu na svoje. Tvaroh a mascarpone budú dve najdôležitejšie ingrediencie tohto receptu. Lahodné Tiramisu je neodmysliteľnou súčasťou leta. Výhodu je, že v tomto letnom období ho môžete navyše vylepšiť pridaním sezónneho ovocia ako sú napríklad jahody, maliny či čučoriedky. Sezónne ovocie dodá sviežosť a sladšiu chuť čo znamená, že môžete použiť menej cukru a tým bude vaše Tiramisu zdravšie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joan Mackenzie (@lalajoanie) on

Budeme potrebovať:

  • 500 gramov jemného tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 1 pohár cukru
  • 1 sáčok vanilkového pudingu
  • 1 lyžica vanilkového cukru
  • 2 vajíčka
  • 1 balenie piškót
  • 150 ml kávy + 50 ml amaretta

Na zdobenie:

  • jahody
  • maliny
  • čučoriedky

Postup:

  • Na plech, v ktorom budete tiramisu piecť uložte papier na pečenie a rúru si zapnite na 180 stupňov.
  • V samostatnej miske zmiešajte tvaroh, mascarpone, cukor, pudingový prášok a vanilkový cukor. Poriadnym premiešaním vytvorte homogénnu hmotu. Následne pridajte do hmoty dve vajíčka a opäť poriadne zmes premiešajte.
  • Piškóty  namočte do kávy z oboch strán. Keď sú piškóty kávou poriadne nasiaknuté, môžete ich uložiť na plech. Na piškóty následne naneste pripravený tvarohový krém a takto opakujte kým nie je dezert navrstvený.
  • Pripravený koláč môžete dať do rúry a pečte pri teplote 180 stupňov cca 35 minút. Hotový koláč nechajte poriadne vychladnúť a následne ho posypte kakaom a ozdobte sezónnym ovocím.

kwestiasmaku.com

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x