Tí, čo máju radi ľahké a tvarohové dezerty si v tomto recepte určite prídu na svoje. Tvaroh a mascarpone budú dve najdôležitejšie ingrediencie tohto receptu. Lahodné Tiramisu je neodmysliteľnou súčasťou leta. Výhodu je, že v tomto letnom období ho môžete navyše vylepšiť pridaním sezónneho ovocia ako sú napríklad jahody, maliny či čučoriedky. Sezónne ovocie dodá sviežosť a sladšiu chuť čo znamená, že môžete použiť menej cukru a tým bude vaše Tiramisu zdravšie.
Budeme potrebovať:
- 500 gramov jemného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 1 pohár cukru
- 1 sáčok vanilkového pudingu
- 1 lyžica vanilkového cukru
- 2 vajíčka
- 1 balenie piškót
- 150 ml kávy + 50 ml amaretta
Na zdobenie:
Postup:
- Na plech, v ktorom budete tiramisu piecť uložte papier na pečenie a rúru si zapnite na 180 stupňov.
- V samostatnej miske zmiešajte tvaroh, mascarpone, cukor, pudingový prášok a vanilkový cukor. Poriadnym premiešaním vytvorte homogénnu hmotu. Následne pridajte do hmoty dve vajíčka a opäť poriadne zmes premiešajte.
- Piškóty namočte do kávy z oboch strán. Keď sú piškóty kávou poriadne nasiaknuté, môžete ich uložiť na plech. Na piškóty následne naneste pripravený tvarohový krém a takto opakujte kým nie je dezert navrstvený.
- Pripravený koláč môžete dať do rúry a pečte pri teplote 180 stupňov cca 35 minút. Hotový koláč nechajte poriadne vychladnúť a následne ho posypte kakaom a ozdobte sezónnym ovocím.
kwestiasmaku.com