Ak náhodou nemáme višní plnú záhradu, máme ich plnú pivnicu. Kompótové poháre sa na regáloch len tak blyštia a priam sa pýtajú, kedy ich zjeme. No višne sú kyslé a nehodia sa ku všetkému. Keď však svoje višne použijete do tohto neuveriteľne dobrého koláča, na vašom regáli za pár týždňov nebude stáť ani jedna višňová zaváranina.
Nemyslite si, že ide o nejakú bublaninu. Tento koláčik je jedinečný svojim zložením, pretože v ceste sa nachádza tvaroh, ktorý mu dodáva nezameniteľnú chuť. Je ideálny ku káve, ale aj na cesty, pretože je veľmi skladný a dlho vydrží. Stačí ho uschovať v plastovej dóze a bude mäkučký ešte aj o tri dni.
500g hrudkovitého tvarohu
6 vajec
1 šálku kyslej smotany
20g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
15g polohrubej múky
1 balíček prášku do pečiva
trochu citrónovej kôry
trochu hrozienok od chuti
vykôstkované višne podľa chuti
cukor na poprášenie
Pripravte sa na koláč, ktorý pripravíte rýchlejšie, než stihnete povedať „višňa“.
Všetky zložky spolu vymiešame, najlepšie ručným šľahačom, pridáme višne a poriadne premiešame a vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech.
Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 30 minút.
Koláč je najlepší ešte teplučký len poprášený práškovým cukrom. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), danadiskitchen