Tvarohovo-maková torta s tekvicou

Loading...
(0 / 5)

Máte chuť na niečo typické jesenné? Vyskúšajte túto tvarohovo-makovú tortu s tekvicou. Netradičný vzhľad podčiarkuje delikátnu chuť a vaše srdce zaplesá v momente, ako ochutnáte prvý kúsok. Kombinácia tekvice, sladkého tvarohu a maku je jednoducho neodolateľne jesenná!

Budete potrebovať:

800g tekvice

500g jemného tvarohu

200g práškového cukru

5 vajec

2 PL škrobu

25g maku

trochu pomarančovej kôry

100g kyslej smotany

Postup prípravy:

Dužinu z tekvice vyrežte, jadierka odstráňte. Zvyšnú dužinu dajte piecť do rúry, aby sa mierne vysušila od vody a potom ju prebehnite v mlynčeku na mäso alebo orechy. 100g z tekvicového pyré si odložte nabok. K pomletej dužine pridajte 70g cukru, pomarančovú kôru, 2 vajcia, 1 ČL kukuričného škrobu a zmes dobre premiešajte.

Zmes prevarte približne 15 minút pri nízkej teplote, potom z nej vytlačte vodu a nechajte ju mierne preschnúť.

V inej miske si medzitým zmiešajte tvaroh, 100g cukru a keď je zmes hladká, pridajte 2 vajcia, 1 ČL škrobu a mak.

Tortovú formu si vyložte papierom na pečenie. Teraz striedavo nakladajte vrstvu makovo-tvarohovej zmesi a vrstvu tekvicovej zmesi. Tortovú formu potom trochu potraste, aby sa zmes rovnomerne rozložila. Dajte tortu piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov a pečte ju 40 minút.

takprosto.cc
takprosto.cc

Medzitým si pripravte ďalšiu plnku. Zmiešajte kyslú smotanu, 30g cukru, 1 vajce a 100g z tekvicového pyré a keď bude torta dopečená, dajte plnku navrch a nechajte piecť v rúre pri tej istej teplote ešte ďalších 10 minút. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M), takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x