Tukožrútska zeleninová polievka

(5 / 5)

Čo je lepšie ako kombinácia toho, keď zjete niečo dobré, z čoho sa navyše teší vaše telo a aj postava? Polievky by mali byť základom každého dňa, sú rýchle na prípravu a niečo teplé do brucha, keď ste v polovici dňa naozaj nikdy nie je na škodu. Túto polievku si obľúbia vegetariáni ale aj tí, ktorí dbajú na príjem sacharidov, tukov a bielkovín. Do receptu ide kapusta, no ak ju náhodou nemáte radi, nahraďte ju baby špenátom.

Budeme potrebovať:

1 menšia cibuľa

2 strúčiky cesnaku

1 hrnček nakrájanej mrkvy

4 hrnčeky nasekanej kapusty

1 hrnček zelených fazuľových strukov

2 nakrájané papriky

3 väčšie nakrájané paradajky

6 hrnčekov vývaru (zeleninového alebo mäsového)

2 PL paradajkovej pasty

2 bobkové listy

1 ČL sušenej bazalky

1 ČL sušeného tymianu

korenie, soľ paprika podľa chuti

2 hrnčeky brokolice

2 hrnčeky cukety

Postup:

Vo veľkom hrnci si na troške masla alebo na oleji opražíme nakrájanú cibuľku a cesnak. Všetky ostatné druhy zeleniny očistíme a pokrájame na približne rovnako veľké kocky. K cibuli najskôr pridáme mrkvu, kapustu, fazuľky a dusíme. Následne pridávame papriku, paradajky, vývar, paradajkovú pastu, bobkové listy a koreniny. Varíme asi 7 minút. Na záver pridávame cuketu a brokolicu a varíme ďalších asi 5 minút. Pred podávaním vyberieme bobkové listy a môžeme ešte dochutiť čerstvými voňavými bylinkami. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x