Čo je lepšie ako kombinácia toho, keď zjete niečo dobré, z čoho sa navyše teší vaše telo a aj postava? Polievky by mali byť základom každého dňa, sú rýchle na prípravu a niečo teplé do brucha, keď ste v polovici dňa naozaj nikdy nie je na škodu. Túto polievku si obľúbia vegetariáni ale aj tí, ktorí dbajú na príjem sacharidov, tukov a bielkovín. Do receptu ide kapusta, no ak ju náhodou nemáte radi, nahraďte ju baby špenátom.
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 hrnček nakrájanej mrkvy
4 hrnčeky nasekanej kapusty
1 hrnček zelených fazuľových strukov
2 nakrájané papriky
3 väčšie nakrájané paradajky
6 hrnčekov vývaru (zeleninového alebo mäsového)
2 PL paradajkovej pasty
2 bobkové listy
1 ČL sušenej bazalky
1 ČL sušeného tymianu
korenie, soľ paprika podľa chuti
2 hrnčeky brokolice
2 hrnčeky cukety
Vo veľkom hrnci si na troške masla alebo na oleji opražíme nakrájanú cibuľku a cesnak. Všetky ostatné druhy zeleniny očistíme a pokrájame na približne rovnako veľké kocky. K cibuli najskôr pridáme mrkvu, kapustu, fazuľky a dusíme. Následne pridávame papriku, paradajky, vývar, paradajkovú pastu, bobkové listy a koreniny. Varíme asi 7 minút. Na záver pridávame cuketu a brokolicu a varíme ďalších asi 5 minút. Pred podávaním vyberieme bobkové listy a môžeme ešte dochutiť čerstvými voňavými bylinkami. Dobrú chuť.
Lucia M.