(1 / 5)

Máte radi plnené trubičky? S týmto receptom sa podaria aj začiatočníkom. Je pri nich síce potrebné mať kovové formičky, na ktoré navíjate cesto, no výsledok stojí za to. Ak ich teda máte doma, upečte si ich ešte dnes.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by iva (@herrera111) on

Budeme potrebovať:

Cesto

  • 500 gramov polohrubej múky
  • 250 gramov masla
  • 250 gramov kyslej smotany
  • štipka soli

Krém

  • 6 žĺtkov
  • 1 lyžica cukru
  • 2 lyžice mlieka
  • 250 g masla
  • vanilka
  • smotana na šľahanie

Postup:

  • Múku si preosejeme a v miske ju zmiešame spolu s maslom a kyslou smotanou. Cesto vypracujeme a zabalíme do potravinárskej fólie. Necháme ho aspoň 30 minút oddychovať v chladničke.
  • Následne ho vyvaľkáme na pomúčenej doske asi na hrúbku 2 milimetre. Narežeme na pruhy široké asi 1,5 centimetra. Každý z nich navíjame na kovové formičky na trubičky. Formičky naukladáme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre asi 10-12 minút pri teplote 200 stupňov.
  • Kým sa nám trubičky pečú, pripravíme si krém. Pomocou mixéru si vyšľaháme vajíčko s cukrom a vanilkou. Pridáme mlieko a miešame. Hmotu si prelejeme do hrnca a nad miernym ohňom stále miešame, kým nám krém nezhustne.
  • Potom hrniec odstavíme a primiešavame až do vychladnutia smotanu na šľahanie a maslo. Pozor, postupujte pomaly, po lyžiciach. Trubičky následne naplníme a môžeme skladovať v chladničke. Dobrú chuť.

Lucia M.

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x