Tradičný nemecký jablkovo-tvarohový koláč

(2 / 5)

Ak očakávate návštevu a neviete čo dobrého im pripraviť máme pre vás recept na výborný jablkový koláč! Tento koláč má pôvod v Nemecku kde sa teší veľkej obľube. Jeho dokonalú chuť vytvára kombinácia jabĺk a tvarohu. Zasýti vás a určite ho zaradíte medzi svoje recepty.

Budeme potrebovať:

500 g polohrubej múky

50 ml kyslej smotany

250 g tvarohu

80 g cukru

4-5 ks jabĺk

škorica na chuť

100 g masla

2 ks vajíčok

prášok do pečiva

kondenzované mlieko na chuť

citrónová šťava na chuť

Postup:

V miske zmiešajte 1 žĺtok, 2 lyžice cukru, roztopené maslo, kyslú smotanu a sódu. Do poriadne rozmiešanej zmesi pridajte múku a miešajte. Cesto vložte do formy a vytvarujte ho. Začnite s plnkou. Zmiešajte 1/3 cukru, jeden žĺtok, kondenzované mlieko a tvaroh. Plnku nalejte na cesto. Plátky jabĺk poukladajte na tvarohovú zmes a posypte škoricou. Koláč pečte 30 minút pri teplote 170 stupňov. Zatiaľ čo sa koláč pečie, zmiešajte šľahačku spolu s citrónovou šťavou. Po upečení natrite šľahačku na vrch koláča. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Gabriela, sovkusom

Chutil ti tento recept?

komentárov

x