Tradičný jablkový koláč

Loading...
(5 / 5)

Blíži sa víkend, a to znamená, že mnohé gazdinky sa chystajú piecť koláč. Ešte síce nie je sezóna jabĺk, ale to vôbec nevadí. Tento skvelý jablkový koláč si môžete upiecť kedykoľvek. Či už to bude tento víkend, alebo neskôr na jeseň. 

Budete potrebovať:

1 lyžica krupice

1 lyžica múky

1 lyžica cukru

prášok do pečiva

1 až 1,5 kilogramov jabĺk

1 lyžička škorice

trochu škrobu

maslo na vymastenie plechu

Postup:

Jablká umyte a odstráňte jadro. Ak nemáte radi šupku, tak ich môžete aj ošúpať. Nastrúhajte ich nahrubo.

V miske zmiešajte všetky ostatné ingrediencie, a teda: krupicu, múku, cukor, prášok do pečiva, škrob a škoricu. Ak máte radi vlašské orechy či hrozienka, môžete ich pridať.

Plech vytrite maslom a môžete ho vysypať trochou múky. Na spodok rozsypte trochu suchej zmesi a na ňu dajte jednu vrstvu jabĺk. Takto postupne vrstvite. Na vrchu musí byť opäť suchá zmes.

Koláč nechajte chvíľu postáť, približne 30 minút. Pečieme na 180 stupňoch Celzia približne 40 až 45 minút. Koláč nechajte vychladnúť a potom ho pokojne môžete posypať práškovým cukrom. Koláče s jablkami sú jednoducho úžasné, však? Dobrú chuť.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x