Slovenské recepty sú úžasné, o tom niet pochýb! Avšak raz za čas treba vyskúšať niečo nové a tým rozhodne myslíme úžasný tzv. havajský koláč, ktorý sa tam podáva doslova v každej reštaurácii! Skvelú chuť mu vytvára kokosové mlieko, ktoré je základnou ingredienciou receptu. Milovníci čokolády a pudingu nech sa páči!
300 g pšeničná múka
1 lyžička soli
220 ml mlieka
110 g kukuričného škrobu
100 ml šľahačkovej smotany
120 g masla
400 ml kokosového mlieka
230 ml vody
200 čokolády
Nakrájajte maslo na kocky, rozmiešajte spolu s múkou a pridajte ľadovú vodu. Cesto miešajte rýchlo a následne ho dajte do chladničky na 15 minút. Po 15 minútach cesto vyberte a uložte ho do misy potretej maslom. Vyberte si misu ozdobného tvaru, váš koláč tak bude vyzerať ešte lepšie! Cesto dajte piecť na 15-20 minút pri teplote 180 stupňov. V malej rajnici zmiešajte 200 ml vody s kukuričným škrobom. V druhom hrnci zmiešajte kokosové mlieko s obyčajným cukrom a dajte nad oheň. Počkajte kým nezačne vrieť. Po zovretí plameň znížte a za stáleho miešania pridajte kukuričný škrob. Počas stáleho miešania vytvorte hustú zmes. Pol zmesi nalejte na upečené cesto. Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu, pridajte ju do zvyšku krému, premiešajte a vylejte na zvyšok koláča. Koláč dajte na 10 minút do chladničky. Počas toho si uvarte kakaový puding a opäť vylejte na vrch koláča. Keď je už koláč hotov chýba mu už len posledný bod a tým je šľahačka. Vyšľahajte ju a rozmiestnite na vrchnú časť koláča. Ten uchovávajte celý čas v chladničke! Dobrú chuť.