Tradičné karamelové košíčky

Loading...
(0 / 5)

Vianoce sa nezadržateľne blížia a s nimi súvisí aj sviatočné pečenie. Niektorí ľudia radi skúšajú nové zákusky, iní zase majú radi klasiky. Medzi to patria napríklad aj karamelové košíčky. Vyskúšajte si ich pripraviť podľa tohto receptu.

Na karamelové košíčky budeme potrebovať

  • 250 gramov hladkej múky
  • 200 gramov masla
  • 2 žĺtky
  • 50 gramov práškového cukru
  • vanilkový cukor
  • Salko
  • čokoláda
  • cera

Karamelové košíčky si pripravíme nasledovne

  • Deň dopredu si uvaríme salko (aspoň dve hodiny) a necháme ho odstáť do ďalšieho dňa.
  • Potom si z múky, 100 gramov masla, žĺtok a oboch druhov cukru vypracujeme cesto. To potom natlačíme do formičiek.
  • Pečieme ich asi 12 minút na 170 stupňov.
  • Potom si druhú polovicu masla vyšľaháme a pridáme uvarené salko.
  • Keď sú košíky upečené, naplníme ich krémom.
  • Z cery a čokolády si pripravíme polevu a ozdobíme košíčky.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x