Tradičná talianska focaccia zo špaldovej múky

Loading...
(0 / 5)

Milujete taliansku kuchyňu? Možno poznáte aj foccaciu, ktorú budete milovať, ak ste ju ešte doteraz nevyskúšali. Pritom vám stačí skúsiť aj tento jednoduchý recept. Inšpirovali sme sa receptom, ktorý sme našli na sociálnych sieťach.

Na taliansku focacciu budeme potrebovať

  • 500 gramov hladkej špaldovej múky
  • 1 PL soli
  • polovica kvasníc
  • 400 mililitrov vlažnej vody
  • 2 ČL cukru
  • olivový olej
  • rozmarín

Taliansku focacciu si pripravíme nasledovne

  • Pripravíme si kvások z dvoch deci vody, cukru a kvasníc. Pridáme k múke a prilejeme zvyšnú vodu.
  • Nasekáme si rozmarín na malé kúsky, pridáme k zmesi a zamiesime cesto.
  • Cesto by malo byť trochu lepkavé, potom necháme kysnúť.
  • Plech si natrieme olivovým olejom, dáme naň vykysnuté cesto a roztiahneme do strán. Necháme ešte pár minút kysnúť.
  • Ozdobíme si podľa chuti a pečieme asi na 230 stupňov.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x