Tradičná kapustnica trochu inak

Loading...
(0 / 5)

Vianočná kapustnica je jedno z tradičných jedál, ktoré u väčšiny z nás nesmie chýbať pri štedrej večeri. Táto kapustnica má výbornú chuť a navyše je vhodná aj pre vegetariánov. Ak držíte pôst, určite oceníte, že do nej nejde mäso. Prekvapí vás príjemnou chuťou a krásnou vôňou. Takže pripraviť suroviny a hor sa do varenia.

kapustnica2
youtube.com

Budete potrebovať:

1 veľkú bielu cibuľu

2 lyžice olivového oleja

3 kávové lyžičky sladkej červenej papriky

1 kávovú lyžičku ražnej múky

2 – 3 lístky bobkového listu

500 gramov bielej kyslej kapusty

500 gramov čerstvej bielej kapusty

1 stredný kaleráb

200 gramov údeného tempehu

štipka soli

miso pastu a sójovú omáčku na dochutenie

Postup:

Nakrájame si cibuľu na menšie kúsky a zľahka osmažíme na oleji. Cibuľu zasypeme paprikou a ražnou múkou, poriadne premiešame. Pridáme surovú kapustu, korenie, podlejeme vodou, dochutíme miso pastou, sójovou omáčkou a soľou.

Postupne pridáme na kocky nakrájaný kaleráb. Keď je uvarený do polomäkka, odstavíme polievku z ohňa a primiešame kyslú kapustu. Tempeh si nakrájame na tenké plátky a pridáme ku kapuste. Polievku necháme odstáť, aby sa nám chute pekne spojili. Ak by sme chceli polievku trošku zjemniť, môžeme pridať trošku sójovej smotany.

Miso pasta a sójová omáčka či tempeh sú kvalitné sójové produkty – keď ich zavediete do svojej kuchyne, spoznáte rôzne nové chute a naviac budete jesť zdravo. Tieto bielkoviny sú čisto rastlinného pôvodu, polievka je teda ľahko stráviteľná a naviac veľmi chutná. Prajem vám príjemné varenie a dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x