Torta z palaciniek plnených kakaom a vanilkovým pudingom

(2 / 5)

Vídame ich na obrázkoch v tutoriáloch kulinárskych časopisov, alebo na internete. No akosi nikdy ich neurobíme aj sami doma. Prečo? Veď torta z palaciniek je lahôdka, akú si môžete dopriať kedykoľvek aj bez príležitosti. Nech je tento recept vašim prvým a určite nie posledným.

Budete potrebovať:

Na palacinky

125 g polohrubej múky

2 vajcia

2 balíčky vanilkového cukru

štipka soli

250 ml mlieka

1 PL rozpusteného masla

6 PL slnečnicového oleja

Na plnku

5 ČL kakaa

3 balíčky vanilkového pudingu

250 g masla

1 l mlieka

7 PL kryštálového cukru

Postup prípravy:

Zmiešaním a vyšľahaním všetkých surovín si pripravte palacinkové cesto a palacinky smažte na panvici s olejom. Hotové palacinky posypte kakaovým práškom a zrolujte. Zapekaciu misku si vymastite maslom, palacinky ešte nechajte bokom.

Pudingové prášky rozmiešajte v litri mlieka, pridajte cukor. Uvarte hustý puding a keď je hotový pridajte doň maslo a za občasného miešania ho nechajte vychladnúť.

Palacinky začnite ukladať po vrstvách do zapekacej misky a na každú vrstvu palaciniek natrite vanilkový puding. Tortu dajte zachladiť do chladničky a potom vyklopte na tanier. Podávajte s čerstvým ovocím a šľahačkou. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

x