Vídame ich na obrázkoch v tutoriáloch kulinárskych časopisov, alebo na internete. No akosi nikdy ich neurobíme aj sami doma. Prečo? Veď torta z palaciniek je lahôdka, akú si môžete dopriať kedykoľvek aj bez príležitosti. Nech je tento recept vašim prvým a určite nie posledným.
Na palacinky
125 g polohrubej múky
2 vajcia
2 balíčky vanilkového cukru
štipka soli
250 ml mlieka
1 PL rozpusteného masla
6 PL slnečnicového oleja
Na plnku
5 ČL kakaa
3 balíčky vanilkového pudingu
250 g masla
1 l mlieka
7 PL kryštálového cukru
Zmiešaním a vyšľahaním všetkých surovín si pripravte palacinkové cesto a palacinky smažte na panvici s olejom. Hotové palacinky posypte kakaovým práškom a zrolujte. Zapekaciu misku si vymastite maslom, palacinky ešte nechajte bokom.
Pudingové prášky rozmiešajte v litri mlieka, pridajte cukor. Uvarte hustý puding a keď je hotový pridajte doň maslo a za občasného miešania ho nechajte vychladnúť.
Palacinky začnite ukladať po vrstvách do zapekacej misky a na každú vrstvu palaciniek natrite vanilkový puding. Tortu dajte zachladiť do chladničky a potom vyklopte na tanier. Podávajte s čerstvým ovocím a šľahačkou. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M), nosalty.hu