Torta Tropicana

Loading...
(0 / 5)

Tak táto  torta nás dostala! Keď sme videli, ako sa pripravuje, ostali sme v nemom úžase. Keď sme potom videli výsledok, celkom nám vyrazila dych. Táto torta nie je len výsadou leta, ale akéhokoľvek ročného obdobia. Jej výsadou je totiž niečo iné, ako ovocie!

Budete potrebovať:

200ml vlažnej vody

150g margarínu

štipka soli

370g polohrubej múky

7 vajec

1l mlieka

250g kryštálového cukru

300g masla

1 balíček vanilkového cukru

2 PL koňaku

2 banány

2 broskyne

2 kiwi

1 pomaranč

20g želatíny

Postup prípravy:

Začnite prípravou cesta. Roztopte margarín so soľou. Kým je hmota na sporáku, pridajte k nej vodu a 2 šálky múky. Zmes ochlaďte a potom pridajte 6 vajec. Dôkladne miešajte. Plech si vyložte papierom na pečenie a ten si pre istotu potrite malým množstvom masla. Cukrársku špičku naplňte cestom a vytlačte ho do formy mriežok – mali by vám vyjsť 4 kusy – tak, ako vidíte na obrázku. Rúru si predhrejte na 180 stupňov a každú mriežku pečte zhruba 25 minút.

sovkusom.ru

Medzitým si pripravte krém. Mlieko uvarte, pridajte pohár cukru. V inej miske si zmiešajte 4 PL múky a 1 vajce. Potom zmes pomaly a za stáleho miešania pridávajte do variaceho sa mlieka a miešajte, kým nezhustne. Počkajte, kým sa krém celkom ochladí a potom pridajte koňak, maslo a vanilkový cukor, alebo vanilku priamo zo struku. Všetko prešľahajte ručným šľahačom.

Ovocie si načistite a nakrájajte zhruba na rovnaké kúsky, ideálne kocky. Prvú mriežku si položte na plech alebo tácku a do jej otvorov začnite ukladať ovocie. Potom naneste na ovocie krém. Takto vrstvenie opakujte až kým neprídete k poslednej mriežke. Na poslednú mriežku už ovocie neukladajte. Natrite vrch aj boky zvyšným krémom. Môžete tortu nechať v takejto podobe, alebo si pripraviť ešte šľahačkovú zmes, ktorou tortu zvrchu ozdobne potriete.

sovkusom.ru

Podľa návodu si uvarte číru želatínu. Vrch torty dekorujte pekne nakrájanými kúskami čerstvého ovocia. To potom zalejte želatínou tak, aby malo peknú lesklú glazúru. Želatína by nemala stekať po bokoch torty, mala by sa držať len na ovocí. Nechajte zachladiť a podávajte. Prajeme dobrú chuť!

sovkusom.ru

zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov


@receptik.sk na Instagrame

Načítať viac..
x