Už názov napovedá, že v tomto recepte nepôjde o žiadne dlhé ani zložité prípravy. Na svoje si teda príde každá z nás, ktorá nemá veľa času na prípravu sladkej dobroty, no i napriek tomu chce potešiť chuťové poháriky svojej rodiny, či blízkych. S týmto dezertom sa vám to rozhodne podarí. Rýchly, jednoduchý a famózny. Nie je náhoda, že si ho po prvom súste obľúbi skutočne každý.
V jednoduchosti je nie len krása ale i skvelá chuť. Práve to dokonale platí o tejto torte, ktorej príprava si nevyžaduje veľa času, ba ani žiadne špeciálne cukrárske zručnosti. Klasická torta Napoleon je obľúbená najmä v Rusku. My vám prinášame jej zjednodušenú, no stále fantastickú verziu. Z tanierov zmizne skôr, než sa nazdáte a už po prvej príprave ju istotne zaradíte medzi stálice svojej kuchyne. Pripravíte si ju podľa nasledujúceho receptu, ktorý je doplnený aj o názornú video ukážku.
800 gramov maslových sušienok
1 liter mlieka
4 vajcia
150 gramov masla
1/2 pohára cukru
6 polievkových lyžíc hladkej múky
Vanilkový cukor podľa chuti
Vo väčšej mise si zmiešame suché suroviny. Najprv vymiešame múku s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Následne pridáme vajíčka a všetko dôkladne vymiešame do jednoliatej hmoty. Z pripraveného mlieka trošku odlejeme do misy a vmiešame do masy. Najvhodnejšie je použiť plnotučné mlieko.
Do hrnca vlejeme zvyšok mlieka a umiestnime ho na sporák. Pridáme vymiešanú zmes z múky, cukru a vajec a na miernom plameni neustále miešame až do zhustnutia. Mali by sme vytvoriť krém, ktorý má konzistenciu redšieho pudingu.
Krém odstavíme zo sporáka a necháme chvíľku vychladnúť, aby nebol horúci. Do ešte teplého krému vmiešame maslo nakrájané na menšie kúsky a miešame, pokiaľ sa nám maslo v kréme úplne nerozpustí.
Pripravíme si misu alebo formu, v ktorej budeme tortu pripravovať. Dno potrieme tenkou vrstvou pripraveného krému, na ktorú následne naukladáme sušienky. Následne ich potrieme krémom a tento postup opakujeme, až pokiaľ nemáme 5 až vrstiev sušienok. Zopár sušienok si necháme a rozmrvíme ich na drobno.
Po poslednom navrstvení sušienok si tortu potrieme poslednou vrstvou krému, ktorý následne posypeme rozmrenými sušienkami. Tortu necháme schladiť a po stuhnutí krájame a podávame.
Prajeme dobrú chuť!
(Jana L), sovkusom.ru