TOP recepty na rýchlu a chutnú večeru za 20 minút

Loading...
(5 / 5)

Večera je to slovo, ktoré my – ženy na plný úväzok – tak veľmi neradi počujeme. Znamená to len ďalšiu záťaž v beztak nenormálnom tempe navyše. Ale urobiť ju musíme, pretože ak nekričia hladné deti, hundre hladný muž. Preto vám prinášame niekoľko skvelých a osvedčených receptov, s ktorými budete mať chutnú a dobrú večeru hotovú v priebehu dvadsiatich minút.

Losos na horčicovej omáčke

Budete potrebovať:

2 filety z lososa

1 PL kremžskej horčice

1 PL dijonskej horčice

1 ČL javorového sirupu

1 PL olivového oleja

soľ a korenie podľa chuti

pixabay.com

Rúru si predhrejte na 200 stupňov, plech vyložte papierom na pečenie. Lososa nasoľte a okoreňte a dajte ho na plech. V miske zmiešajte horčice, olej a javorový sirup a prelejte ním rybu. Pečte pri teplote 200 stupňov asi 10 minút.

Sýta krémová polievka

Budete potrebovať:

1kg karfiolu

2 vaječné žĺtky

30g bryndze

70g masla

100ml šľahačkovej smotany

200ml mlieka

400ml vody

soľ a korenie podľa chuti

pixabay.com

Karfiol umyte a rozdeľte na ružičky, povarte ho vo vriacej osolenej vode asi 10 minút a potom vodu zlejte. Maslo roztopte v hrnci, doň nalejte vodu (prípadne vývar ak máte). Povarte 5 minút a potom pridajte karfiol. Všetko zalejte mliekom a nechajte prevrieť. Potom stíšte plameň a pridajte žĺtky rozmiešané v smotane. Nakoniec prevretú polievku rozmixujte na krém a dochuťte soľou a korením. Podávajte s kúskom bryndze navrchu.

Sladký ružičkový kel v omáčke

Budete potrebovať:

10 hlavičiek ružičkového kelu

1 ½ ČL masla

1 ½ ČL medu

½ ČL dijonskej horčice

štipka petržlenovej vňate

soľ a korenie podľa chuti

pixabay.com

Ružičkový kel uvarte v osolenej vode, varte cca 10 minút. V miske si zmiešajte med, horčicu, roztopené maslo, petržlen, soľ a korenie. Zalejte kel omáčkou a podávajte.

Cestovinyavokádovou omáčkou a krevetami

Budete potrebovať:

2 avokáda

¾ šálky čerstvého špenátu

4 PL limetkovej alebo citrónovej šťavy

2 PL olivového oleja

1 strúčik cesnaku

200g kreviet

400g celozrnných cestovín

½ šálky vývaru (alebo bujón)

2 PL nakrájaného koriandra

soľ a korenie podľa chuti

pixabay.com

Avokádo si očistite a nakrájajte na plátky, pridajte špenátové listy, limetkovú alebo citrónovú šťavu, 1 PL olivového oleja, pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie. Všetko zamiešajte a pomixujte. Cestoviny uvarte a sceďte. Krevety dajte na zahriatu panvicu so zvyšným olejom, osoľte ich a poduste asi 2-3 minúty z každej strany. Potom ich odstráňte z tepla. Avokádové pyré spojte na ohni s vývarom a potom ním zalejte cestoviny. Navrch dajte hotové krevety posypané koriandrom a podávajte.

Cukety vo vajíčku

Budete potrebovať:

2 stredne veľké cukety

½ šálky polohrubej múky

2 vajíčka

soľ podľa chuti

1-2 PL olivového oleja

pixabay.com

Cukety nakrájajte na tenšie plátky, vajíčka rozšľahajte a pridajte soľ. Olej ohrejte v panvici, cuketu obaľte v múke a potom vo vajci a smažte v oleji ako chlebíčky z každej strany do zlatista.

Zemiakové karbonátky

Budete potrebovať:

3 PL rastlinného oleja

450g zemiakov

soľ a korenie podľa chuti

Zemiaky očistite a postrúhajte na hrubšom strúhadle, nezabudnite ich posoliť. Potom do oleja vložte polievkovú lyžicu zemiakov a pritlačte na ne tak, aby vznikla asi 1 cm hrubá placka. Smažte do zlatista z oboch strán asi 7 minút na miernom ohni.

Zeleninový šalát

Budete potrebovať:

3 čerstvé paradajky

½ avokáda

½ cibule

2 PL citrónovej šťavy

2-3 PL olivového oleja

soľ a korenie podľa chuti

1 vetvička petržlenovej vňate

pixabay.com

Avokádo nakrájajte na prúžky, polejte ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Cibuľu nakrájajte takisto na polkrúžky a zalejte ich na niekoľko minút vriacou vodou, potom ich zlejte. Paradajky nakrájajte na kocky, do misky dajte všetky tri druhy zeleniny. Zalejte olivovým olejom, posoľte a okoreňte a nezabudnite na bylinky alebo petržlen.

zdroj: sovkusom.ru (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x