Top 4 najlepšie recepty na domáce pudingy a želé

Loading...
(0 / 5)

Puding, alebo želé je jedným z najobľúbenejších a zároveň najchutnejších detských dezertov. Nehovoriac o tom, že spomedzi sladkostí aj jeden z najzdravších. Okrem toho, že želatína je vynikajúca sa chrupavky a kĺby, je aj chutným spestrením vašich rodinných večerov. Pripravte si niektorý z top receptov a nebudete sa ho vedieť dojesť.

Sýte čokoládové želé

Na sýty domáci čokoládový puding budete potrebovať:

8 vajec

200 g práškového cukru

1 liter mlieka

50 g kakaa

25 g želatíny

vanilkový cukor podľa chuti

pexels.com

Želatínu nechajte rozpustiť podľa návodu na obale. Bielky oddeľte od žĺtkov. Bielky vyšľahajte do tuhej peny, žĺtky zasa vyšľahajte s cukrom a kakaom v mlieku. Mliečnu zmes dajte na oheň a pomaly začnite variť. Za stáleho miešania priveďte do varu a potom odstavte. Do mierne vychladenej zmesi dajte želatínu a bielkovú penu, jemne premiešajte a dajte ju do chladničky stuhnúť.

Jogurtové želé

Na chutné kyselkavé jogurtové želé budete potrebovať:

1 šálku studenej vody

½ litra vriacej vody

40 g želatíny

2 PL bieleho jogurtu

100 g práškového cukru

½ citrónovej kôry

2 PL koňaku

pexels.com

 

Želatínu nechajte napučať v studenej vode, po 20 minútach k nej pridajte vriacu vodu a dobre premiešajte. Jogurt si medzitým vyšľahajte s cukrom, pridajte koňak a kôru z polovice citróna a k zmesi za stále miešania a veľmi pomaly prilejte želatínu. Do želé pridajte drobné čokoládové cukríky, alebo iné maškrty a dajte do chladničky stuhnúť.

Mliečne suflé

Na toto lahodné mliečne suflé budete potrebovať:

500 ml mlieka

25 g želatíny

2 PL práškového cukru

4 balíčky vanilkového cukru

pexels.com

Želatínu nechajte napučať vo vode podľa návodu na obale, cukor rozpustite v mlieku a zmes priveďte do varu, no dajte pozor, aby nevykypela. Do horúceho mlieka pridajte vanilkový cukor a nakoniec primiešajte želatínu. Celú zmes dobre premiešajte a vymiešajte ručným mixérom do peny. Nalejte do pohárikov a nechajte stuhnúť v chladničke.

Tvarohové želé

Na chutné a jemné tvarohové želé budete potrebovať:

100 g jemného tvarohu

1 PL želatíny

200 ml mlieka

2 PL práškového cukru

pexels.com

Cukor rozpustite v mlieku a povarte, medzitým si dajte želatínu napučať vo vode alebo v mlieku podľa návodu na obale. Primiešajte napučanú zmes do uvareného mlieka a nechajte ju vychladnúť. Po vychladení zmes preložte do väčšej misky a ručným mixérom vyšľahajte s tvarohom. Tvarohové želé dajte do pohárikov a ozdobte čerstvým ovocím. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x