Puding, alebo želé je jedným z najobľúbenejších a zároveň najchutnejších detských dezertov. Nehovoriac o tom, že spomedzi sladkostí aj jeden z najzdravších. Okrem toho, že želatína je vynikajúca sa chrupavky a kĺby, je aj chutným spestrením vašich rodinných večerov. Pripravte si niektorý z top receptov a nebudete sa ho vedieť dojesť.
Na sýty domáci čokoládový puding budete potrebovať:
8 vajec
200 g práškového cukru
1 liter mlieka
50 g kakaa
25 g želatíny
vanilkový cukor podľa chuti
Želatínu nechajte rozpustiť podľa návodu na obale. Bielky oddeľte od žĺtkov. Bielky vyšľahajte do tuhej peny, žĺtky zasa vyšľahajte s cukrom a kakaom v mlieku. Mliečnu zmes dajte na oheň a pomaly začnite variť. Za stáleho miešania priveďte do varu a potom odstavte. Do mierne vychladenej zmesi dajte želatínu a bielkovú penu, jemne premiešajte a dajte ju do chladničky stuhnúť.
Na chutné kyselkavé jogurtové želé budete potrebovať:
1 šálku studenej vody
½ litra vriacej vody
40 g želatíny
2 PL bieleho jogurtu
100 g práškového cukru
½ citrónovej kôry
2 PL koňaku
Želatínu nechajte napučať v studenej vode, po 20 minútach k nej pridajte vriacu vodu a dobre premiešajte. Jogurt si medzitým vyšľahajte s cukrom, pridajte koňak a kôru z polovice citróna a k zmesi za stále miešania a veľmi pomaly prilejte želatínu. Do želé pridajte drobné čokoládové cukríky, alebo iné maškrty a dajte do chladničky stuhnúť.
Na toto lahodné mliečne suflé budete potrebovať:
500 ml mlieka
25 g želatíny
2 PL práškového cukru
4 balíčky vanilkového cukru
Želatínu nechajte napučať vo vode podľa návodu na obale, cukor rozpustite v mlieku a zmes priveďte do varu, no dajte pozor, aby nevykypela. Do horúceho mlieka pridajte vanilkový cukor a nakoniec primiešajte želatínu. Celú zmes dobre premiešajte a vymiešajte ručným mixérom do peny. Nalejte do pohárikov a nechajte stuhnúť v chladničke.
Na chutné a jemné tvarohové želé budete potrebovať:
100 g jemného tvarohu
1 PL želatíny
200 ml mlieka
2 PL práškového cukru
Cukor rozpustite v mlieku a povarte, medzitým si dajte želatínu napučať vo vode alebo v mlieku podľa návodu na obale. Primiešajte napučanú zmes do uvareného mlieka a nechajte ju vychladnúť. Po vychladení zmes preložte do väčšej misky a ručným mixérom vyšľahajte s tvarohom. Tvarohové želé dajte do pohárikov a ozdobte čerstvým ovocím. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru